Képgaléria - Széchényi tagóvoda

Széchenyi Tagóvoda

Bemutatkozás

„A gyermek   olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások,
de mindegyik a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű!”

(Ismeretlen szerző)

Intézményünk 1975-ben épült, négy tágas csoportszobával rendelkezik. Először 2009 tavaszán újították fel, mely során az akadálymentesítés is megtörtént, majd 2017 nyarán óvodánkban energetikai korszerűsítés, napelemes rendszer kiépítése, nyílászárók, párkányok cseréje, épületgépészeti felújítás valósult meg, valamint megtörtént a homlokzat hőszigetelése és színezése is. Így immár a XXI. sz. elvárásainak megfelelő tágas körszerű épülettel várjuk a hozzánk érkező gyermekeket. Óvodánk csendes, viszonylag forgalomtól elzárt, udvarunk tágas, füves, fás, jó levegőjű. Kiváló helyszíne a sokszínű, változatos, élményszerű tevékenységeknek – a gyermekek játék-, és mozgásigényét, együttműködési és kommunikációs igényét kielégíti.

Tavasztól, jó idő esetén életünk nagy része az udvaron, szabad levegőn zajlik. Közvetlen környezetünk változásainak megfigyelésére, a környezet védelmére, szeretetére nevelésben is nagy szerepe van az udvarnak: rendjének fenntartásában, növények, állatok védelmében az ide járó gyermekek is részt vesznek. A fákra kihelyezett etetőket, odúkat együtt tartjuk rendben, ősszel a faleveleket gereblyézzük, gyűjtjük, tavasszal virágokat ültetünk, öntözünk. „Madárbarát” óvoda címmel rendelkezünk. A felnőttek által nyújtott mintával, együtt tevékenykedéssel alakítjuk ki a gyermekekben, az élőlények iránti gondoskodást, gondozást, szeretetet. Udvarunk többféle mozgásra ad lehetőséget a 3-7 éves korosztálynak. Ugyanakkor lehetőségük van a gyermekeknek elmélyült tevékenykedésre: homokozásra, szerepjátékokra is.

A légzőszervi megbetegedések, allergia csökkentése érdekében „Sóbarlangot” alakítottunk ki és minden csoportszobában légtisztító berendezést üzemeltetünk.

Nálunk családias hangulatban, egymást és a felnőtteket jól ismerve, nevelkednek a gyermekek. Kéréseikkel, gondjaikkal bárkihez bizalommal fordulhatnak. Sok közös programot szervezünk a szülőkkel, hogy az óvodai közösséget és a szülői partneri kapcsolatot erősítsük. (Karácsonyváró, farsang, egészség nap, anyák napja, gyermeknapi rendezvény, élményszerző kirándulások)

Az óvoda jeles napjainál figyelembe vesszük a helyi sajátosságokat, az óvoda hagyományait, a szülők elvárásait. Minden évben meghívjuk vendégségbe és várjuk a leendő óvodásokat. Lehetőséget biztosítunk, hogy megismerhessék szép óvodánkat, ahol minden csoportszoba ajtaja nyitva áll. Nevelőtestületünk szakmailag jól felkészült, sok tapasztalattal rendelkező, gyermekközpontú, szeretetteljes légkört teremt.

Nevelőmunkánkban a tevékenységközpontú óvodai nevelési programunkkal, a képességek optimális kibontakoztatására irányuló, az egyéni fejlődésbeli különbségeket is figyelembe vevő nevelési gyakorlat megvalósítására törekszünk, az anyanyelvi neveléssel kiegészítve. Nevelőmunkánk során bebizonyosodott, hogy a gyermeki tevékenységrendszerbe ágyazott anyanyelvi kommunikációs program hatékony eszköze a beszédfejlesztésnek, a teljes személyiségfejlesztésnek, hiszen minden tevékenység kommunikációs helyzetben zajlik. A gyermekek komplex képességeit fejlesztjük, figyelembe vesszük a gyermekek egyéni és életkori sajátosságait. Fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását.

Tárgyi feltételeink jók. Pályázatokon nyert összegből folyamatosan pótoljuk a képességfejlesztő, mozgásfejlesztő és anyanyelvi játékokat. Jól működő alapítvány segíti a feladataink megvalósítását. Intézményünk tehetségpontként működteti a Zengő-Bongó tehetségműhelyt, ovi focit. A gyermekek fejlesztő foglalkozásokon és logopédiai fejlesztő foglalkozáson vesznek részt. Az óvodában lehetőséget biztosítunk a szülők igényeinek megfelelően: Igazgyöngy művészeti foglalkozásra, zeneovi, hittannal való ismerkedésre, só szoba használatára. Minden évben több zenés műsort és bábelőadást szervezünk.

Szeretettel várnak minden kedves hozzánk érkező gyermeket és szüleiket a Széchenyi Tagóvoda dolgozói.

Elérhetőség:

4100 Berettyóújfalu
Széchenyi u. 4-6.
Telefon: 0654/402-160
E-mail: szechenyitagovoda@gmail.com

Dolgozóink

Óvodapedagógusok

 • Kállainé Kis Éva – Tagintézmény-vezető
 • Nagy Sándorné
 • Kiss Ilona
 • Nagy-Dózsa Beáta
 • Szabó Katalin
 • Molnárné Papp Mónika
 • Gonda Istvánné
 • Pataki Mária

Dajkák

 • Drigán Géza Zsoltné
 • Török Ildikó
 • Dürgő Józsefné
 • Balogh Zsolt Jánosné

Pedagógiai asszisztens

 • Barta Tamásné Puskás Szilvia

Udvaros

 • Balázsi Vince